Yoga

Jaren geleden maakte ik kennis met yoga en inmiddels kan ik niet meer zonder!! Yoga is voor mij thuiskomen bij mezelf en mezelf mogen omarmen. Yoga is niet alleen maar houdingen (asanas) op een matje doen, maar veel meer dan dat. Yoga begint eigenlijk pas echt wanneer je van je mat afstapt het dagelijkse leven weer in. Yoga gaat over ademen, meditatie, bewustzijn, concentratie, overgave, mindfulness en vooral het verbinden van lichaam en geest.

Yoga zorgt voor balans en draagt bij aan een gezonde geest in een gezond lichaam. Yoga is er voor iedereen, altijd. Er zijn zoveel soorten yoga waardoor er voor iedereen wel een geschikte vorm is. Van heel actief en intensief naar rustige zachte yoga.

Wil je yogales volgen?

In Yogastudio Tanith in IJsselstein geef ik elke donderdagavond en zondagochtend yinyang yoga. Op woensdagochtend geef ik yinyang yoga bij de Mix sportschool in Nieuwegein. Werk je bij het St. Antoniusziekenhuis Nieuwegein, dan kan je elke woensdagmiddag (gratis!) yinyang yoga volgen bij mij. Een heerlijke afsluiting van je werkdag!

In de zomer geef ik pop-up yogalessen buiten, afhankelijk van het weer. In april/mei meer hierover…

Wat is yinyang yoga?

Yinyoga is een vorm van yoga waarbij we werken met ontspannen spieren en zo’n  3-5 minuten in een houding blijven. Het zijn vooral zittende en liggende houdingen. Yinyoga bevordert het stretchen en soepeler maken van het bindweefsel. Mindfulness is een belangrijk onderdeel binnen de yinyoga houdingen. Bij yinyoga maken we gebruik van diverse props (hulpmiddelen zoals blokken en bolsters) om je lichaam de juiste ondersteuning in een houding te geven en je ontspannen kunt doorademen.

Yang yoga is een vorm van yoga waarbij we werken met spierkracht en bevorderen we het uithoudingsvermogen en versterken we de spieren. Deze vorm van yoga is ook wel bekend als poweryoga/vinyasa yoga. Elke beweging is gekoppeld aan de in- of uitademing en de houdingen volgen elkaar snel op. De bewegingen gaan in een flow waarbij het lichaam sterker en leniger wordt.

Tijdens mijn yogalessen laat ik je eventueel ook kennis maken met yogamassage en energie tijdens de houdingen. Wanneer zie ik jou op de mat? Wees welkom!

 

Remember, it doesn’t matter how deep into a posture you go – what does matter is who you are when you get there.” – Max Strom

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?

Neem dan contact met mij op.